ÅrFöretagBildMotivering
2023Halmstad Golfarena – Lina Siljegård & Martin Siljegård


2011 öppnade en unik multianläggning i Halmstad som har fått både nationell och internationell uppmärksamhet. Den attraherar en bred målgrupp trots sin tydliga nisch. På området finns gym, bistro, möteslokaler, café, hälsocenter och olika boenden.
Denna mötesplats främjar en hälsosam livsstil där hållbarhet är en hjärtesak. Den ekonomiska hållbarheten synliggörs genom samarbete med lokala företag. Den ekologiska hållbarheten speglas i deras solcellspark, effektiv resursanvändning, vattenhantering och energieffektiva byggnader.
Anläggningen har över 2000 medlemmar. Läger- och konferensverksamheten är stor. Deras säsong sträcker sig över hela året och sysselsätter 15 personer på heltid. Under sommaren mer än fördubblas antalet medarbetare.
4 miljoner bollar slås ut från rangen under ett år. Det gör anläggningen till en av Sveriges största ranger. Genom samarbeten med Riksidrottsuniversitetet Högskolan i Halmstad och olika sportorganisationer, har de skapat en anläggning där både elitgolfare och motionärer trivs, sida vid sida.
Halmstad Golfarena är ett lysande exempel på ett framgångsrikt besöksnäringsföretag.
2022Feldts Bröd, Feldts Tivolikiosk och Feldts Glasskiosk – My Feldt
Var inte så himla ängslig. Bara gör!
När andra drar ner så drar hon på. Skrattet är viktigare än någonsin, och att skatta sig lycklig för vad livet ger. Hjärtat är stort och övertygelsen om att en färgglad miljö piggar upp. Men miljö är så mycket mer.
Här finns en omtanke kring allt som kommer från jord till bord, från tanke till produkt. Att vara hållbar är att hålla om själva ursprunget till livet. Gärna nära. Vår vinnare är en passionerad entreprenör som alltid är villig att dela med sig av sina kunskaper och klokskaper. Det handlar om hantverk och tankeverk, glädjekrumelurer och tankebrus.
Hon har en personlighet och närvaro som gått rakt genom TV-rutan och som lockar besökare till Halmstad från hela Sverige, och långt utanför landets gränser, för att smaka på hennes godsaker.
Det är ”min bror och jag” som genomsyrar utvecklingen av företaget. Först var det bara ett, sedan blev det två och nu är det tre. Tillsammans har de satsat sig ur pandemin och hjärtat ska alltid vara med. Kan du dela med dig – bara gör! Kan du lyfta lokala råvaror och producenter – bara kör! Idag, och alla andra dagar gäller hennes klädkod: Leende. Så var snäll, inse att konstigt är coolt och älska bullar!
Oh My God!
2021KiteKalle
Sedan starten 2009 har företaget expanderat från Halmstad till hela Halland, och lite till. Idag har företaget 48 anställda. Vi pratar SUP, kitesurf, vågsurf, wingfoil och skimboard. Inte nog med det, han såg tidigt Kattegattledens möjligheter – uthyrningen av cyklar och fatbikes tog fart.

Den innovativa och kreativa produktportföljen bär både den egna verksamheten och lyfter kollegor inom besöksnäringen. Samarbeten ger guidade turer som innehåller allt från yoga, mat och dryck till konst.
Trots motgångar som inbrott, brand och pandemi har denna ödmjuka entreprenör alltid hittat nya vägar framåt. Han har verkligen satt rull på Halmstad och Halland, både till lands och till havs. Nu kan han surfa på en våg av uppskattning från oss alla.

%d