ÅrFöretagBildMotivering
2023Helios Innovation – Jonatan Persson


Pristagaren började sin bana med ett UF-företag, där idén vidareutvecklades och bytte inriktning under grundarens högskolestudier och genom arbete tillsammans med olika delar av innovationsstödssystemet.
I dag är företaget en strålande förebild inom innovation och hållbarhet, med en stark tillväxt. Företaget har framgångsrikt hittat sin nischmarknad: att erbjuda effektiva lösningar för att rena industrivatten. Därigenom skapar företaget arbetstillfällen och bidrar med innovation som drivkraft till en hållbarare framtid. Innovationspriset 2023 går till Jonatan Persson, vd och grundare av Helios Innovation.
2022Lansen systems – Patrick Simpson och Martin Hallberg
Med uthållighet och stark vilja har de över tid erövrat Europa. De vann pris som “framtidens techbolag” redan 2011 och nu har framtiden kommit i kapp dem.  Deras sensorer och repeaters hittar vi till exempel i alla HFAB:s lägenheter, i alla skolor i Stockholm och på alla gator i Köpenhamn, och företaget har försäljning i alla länder i Europa.
Det som började som ett exjobb i datorsystemteknik vid Högskolan i Halmstad är i dag ett företag som är störst i Europa inom ett av sina produktområden, men samtidigt relativt okänt på hemmaplan.
2021OnDeMove

Årets innovationspris går till ett företag som arbetar med ett hjälpmedel för alla dem som behöver hjälp att höra lite bättre. En ganska stor andel av befolkningen lever med någon form av hörselnedsättning, och de flesta av oss har nog upplevt hur besvärligt det kan vara när man inte hör. Vår pristagare arbetar aktivt med att göra behovet av hörhjälpmedel mindre stigmatiserat genom en smart produkt som är formgiven på ett attraktivt sätt, så att det ska kännas enklare för oss alla att kunna få hörselförstärkning när det behövs. Hjälpmedlet har helt enkelt blivit en ”smart pryl”.
Innovatören bakom företaget har också utmärkt sig genom osjälviskhet och hjälpsamhet, och har på det viset varit till hjälp och stöd för såväl andra företag och entreprenörer som studenter vid Högskolan i Halmstad.

%d