1. Årets unga entreprenör

BeeFarm – Andreas Åkesson

Årets unga entreprenör är en målmedveten och modig person som inte är rädd att ta sig ann nya utmaningar. Som en sann entreprenör har hen vågat satsa och tro på sig själv redan som UF-företagare. 

Samtidigt som hen varit en ambitions student på Högskolan i Halmstad har personen samtidigt lyckats starta upp ett företag som verkligen gör skillnad för biologiskmångfald och samhället, på riktigt. 

Årets Unga Entreprenör är en stor förebild och inspirerar andra unga att våga följa sina drömmar.
Detta är bara starten på din blomstrande entreprenörskapsresa.  

2. Årets nyföretagare

21 Marketing – Mandana Karim

Priset som Årets Nyföretagare i Halmstad går till en person som började sin entreprenörsresa med en enskild firma. Sedan dess har denna nyföretagare startat aktiebolag och utvidgat sitt team. Med erfarenhet från Silicon Valley och ett starkt engagemang kring hållbarhet och jämställdhet valde Årets Nyföretagare att satsa. 2021 är året då detta företag startades. Det var då också 100år sedan kvinnor fick rösträtt i Sverige (1921). Det här var inspirationen till företagets namn.

3. Årets acceleratorföretag

Golvvärmebutiken – Martin Röing

Årets Acceleratorföretag tilldelas en entreprenör som har drag under galoscherna, som utnyttjar kraften i att använda extern kompetens för att få perspektiv och erfarenheter in i det strategiska arbetet. Under företagets Acceleratorprogram så har entreprenören fattat viktiga strategiska beslut som har varit avgörande för en hållbar tillväxtresa – utan att ha fått kalla fötter.

4. Årets innovationspris

Lansen systems – Patrick Simpson och Martin Hallberg

Med uthållighet och stark vilja har de över tid erövrat Europa. De vann pris som “framtidens techbolag” redan 2011 och nu har framtiden kommit i kapp dem.  Deras sensorer och repeaters hittar vi till exempel i alla HFAB:s lägenheter, i alla skolor i Stockholm och på alla gator i Köpenhamn, och företaget har försäljning i alla länder i Europa.

Det som började som ett exjobb i datorsystemteknik vid Högskolan i Halmstad är i dag ett företag som är störst i Europa inom ett av sina produktområden, men samtidigt relativt okänt på hemmaplan.

5. Årets tillväxtföretag

Rowico – Jessica och Fredrik Hammargren

Årets Tillväxtföretag är ett välrenommerat Halmstadbolag där nästa led i familjen tagit över rodret för att styra mot nya framgångar. Ett företag som på flera sätt visar på sitt mod att tänka nytt och anpassa sig efter en föränderlig omvärld. Bolaget har haft en stabil tillväxtresa och framför dem ligger än mer ambitiösa tillväxtmål. De satsar på hållbarhet på ett sätt som är äkta, trovärdigt och nära kopplat till verksamheten. De har ett stort fokus på personalen och att vara ett hälsosamt företag på alla plan. Genom hållbara val, skandinaviskt formspråk och välarbetad design inspirerar de kunderna att göra långsiktiga val och inreda även för nästa generation.

6. Årets styrelse

Eleiko – Gunnila och Madeleine Blomberg

För bara tre år sedan initierades företagets första styrelsen med extern kompetens i samband med en förestående generationsväxling, vilket lett till att en redan sund verksamhet kunnat växa sig ytterligare i styrka och hållbarhet worldwide.

Ägarna utgör ett gott exempel på hur företag genom kvalitativt styrelsearbete och tillsättande av extern styrelsekompetens leder till en struktur som förtydligar ägarnas roller och därmed skapar förutsättningar för att en offensiv och hållbar affärsutveckling frodas samtidigt som styrkan med familjeägarskapet fortsatt genomsyrar företagets själ och verksamhet.

7. Årets kompetenspris

AB Halmstads Gummifabrik – Christian Kiks

– Årets kompetensföretag 2022 har visat hur man kan utvecklas i med- och motgång genom en medveten strategi. Kompetensutveckling via utbildningar, nätverk och utvecklingsprojekt har använts på olika sätt för att bolaget fortsatt ska vara konkurrenskraftigt.

Internt och externt lärande har varit i fokus.

Pristagarna har tillsammans arbetat systematiskt med engagemang och kvalitét för att bli ett välmående företag!

8. Årets företagare

PS Energi – Magnus och Linda Sjöö

Årets företagare i Halmstad är ett ansvarstagande företag inom en nu mycket aktuell bransch. De har gemensamt lyft företaget till högre höjder med policyn ”Tumma aldrig på kvalitén, kunskapen eller servicen.” De glömmer heller inte att det finns en betydande mjukvara i den personliga servicen.

Hela företaget värnar i sitt dagliga arbete om den lokala förankringen och anknytningen till Södra Sverige. Företaget verkar inom en mycket tuff bransch där de förbereder sig för morgondagens och framtidens utmaningar av förnybara energikällor bl.a. genom att bygga upp ett eget stationsnät samt ett antal vätgasanläggningar i Södra Sverige.

Ledord: Energin nära dig – På dina villkor

9. Årets unga företagare

Två.Noll Filmproduktion – Admir Tahmiscija

Det har uppenbarligen lett till framgång att förmedla att inget uppdrag är för litet eller för stort. Att det inte spelar någon roll om arbetet sker på en hög ranglig stege eller på en fest.

Trots att vi inte är i Hollywood kan det genuina engagemanget få vem som helst att känna sig som på walk of fame. För små som stora förevigas minnen, och kanske är det vår tid Ingmar Bergman som nu står redo som årets unga företagare. Så klart i en uppdaterad version – Två.Noll.

10. Årets miljöpris

Eleiko – Gunnila och Madeleine Blomberg

Årets Miljöpris går till ett etablerat Halmstadföretag som strävar efter att lyfta ribban kontinuerligt. Företaget har tagit ett helhetsgrepp kring sitt miljöarbete genom att arbeta aktivt för att minska sin klimatpåverkan genom hållbar design som genererar produkter som håller över tid. De söker även nya möjligheter i processer, produktutveckling och leverantörskedjor samt i samarbeten med företag som har ett uttalat hållbarhetstänk.

Genom sitt tydliga miljötänk främjas hållbara metoder och skapar en positiv inverkan på den cirkulära ekonomin. Förbättrade och renare tillverkningsprocesser gör att de minskar sin miljöpåverkan samtidigt som deras produkter bibehåller sina särskiljande egenskaper. Dessutom fyller deras produkter en viktig roll för en starkare värld.

11. Halmstad Global Award

Lantz Teknik – Daniel Lantz

Genom drygt 30 år med passion för produktutveckling har Lantz Teknik nått ut till flertalet länder i fem världsdelar som en leverantör av hög kvalitet. Med siktet inställt på den globala marknaden och rötterna fast förankrade i Halmstad, tas nu nästa steg för att befästa positionen som en internationell premiumpartner och göra plats för ytterligare expansion och tillväxt.

12. Årets besöksnäringsföretag

Feldts Bröd, Feldts Tivolikiosk och Feldts Glasskiosk – My Feldt

Var inte så himla ängslig. Bara gör!

När andra drar ner så drar hon på. Skrattet är viktigare än någonsin, och att skatta sig lycklig för vad livet ger. Hjärtat är stort och övertygelsen om att en färgglad miljö piggar upp. Men miljö är så mycket mer.

Här finns en omtanke kring allt som kommer från jord till bord, från tanke till produkt. Att vara hållbar är att hålla om själva ursprunget till livet. Gärna nära. Vår vinnare är en passionerad entreprenör som alltid är villig att dela med sig av sina kunskaper och klokskaper. Det handlar om hantverk och tankeverk, glädjekrumelurer och tankebrus.

Hon har en personlighet och närvaro som gått rakt genom TV-rutan och som lockar besökare till Halmstad från hela Sverige, och långt utanför landets gränser, för att smaka på hennes godsaker.

Det är ”min bror och jag” som genomsyrar utvecklingen av företaget. Först var det bara ett, sedan blev det två och nu är det tre. Tillsammans har de satsat sig ur pandemin och hjärtat ska alltid vara med. Kan du dela med dig – bara gör! Kan du lyfta lokala råvaror och producenter – bara kör! Idag, och alla andra dagar gäller hennes klädkod: Leende. Så var snäll, inse att konstigt är coolt och älska bullar!

Oh My God!

13. Årets ekonomipris

AJ Produkter – Enoch Johansson

Årets ekonomipris år 2022 går till ett familjeföretag som bidragit till en bättre arbetsmiljö för medarbetare och kunder i mer än 45 års tid.  

Genom värdeord som smarta, kunniga och lyhörda har företagets ledning skapat en integrerande och öppen företagskultur som över tid utvecklats till ett miljardbolag med närvaro i 20 länder.  

Lönsam tillväxt kombineras med målinriktat hållbarhetsarbete för att minska energianvändning, utsläpp och avfall, vilket bidrar till företagets utveckling av miljösäkra produkter med hög kvalitet