1. Årets unga entreprenör

Sicuro Fashion – Victor Hansson

Årets unga entreprenör tilldelas en mycket driven och ambitiös person. Med mod och tålamod har denna entreprenör gjort sina drömmar till verklighet med tydliga mål och en klar vision.

Med passion för att sträva efter att hitta nya lösningar och tänka utanför boxen, har denna person utvecklat en unik tjänst som är här för att förändra secondhand marknaden.

Årets Unga Entreprenör är en förebild och inspirerar andra unga att våga följa sina drömmar. Vi ser med spänning fram emot att se detta nå nya höjder och är säkra på att din entreprenörskapsresa kommer fortsätta med stil.

Stort grattis till Årets Unga Entreprenör: Victor Hansson

2. Årets nyföretagare

HotBox Burgers – Oskar Sellgren och Tuva Nilsson

Med en genuin passion för mat, fantastiska smaker och att göra mat från grunden byggde detta unga par ett framgångsrikt koncept som älskas av många. De har på kort tid byggt upp ett fantastiskt företag och gått från klarhet till klarhet. Med ett högt fokus på kvalitet och noga utvalda och lokalt producerade råvaror skapar de fantastiskt goda burgare med det lilla extra! Ett stort och varmt grattis till Årets Nyföretagare; Tuva Nilsson och Oskar SellgrenHotBox Burgers Sweden AB.

3. Årets acceleratorföretag

Prefab Construction – Rickard Eldh

Ledningen har utnyttjat kraften i att använda externa perspektiv och erfarenheter in i det strategiska arbetet. Under företagets Acceleratorprogram så har företagarna visat på mod, nyfikenhet och vilja att utvecklas, samt en betongstark genomförandekraft. Eller för att citat företagarna själva: “Under programmet så har det blivit tydligt vart vi skall och hur vi skall ta oss dit. Så nu kör vi mot nästa nivå. Vi kommer fortsätta vara marknadsledande ett bra tag framöver.”

4. Årets innovationspris

Helios Innovation – Jonatan Persson

Pristagaren började sin bana med ett UF-företag, där idén vidareutvecklades och bytte inriktning under grundarens högskolestudier och genom arbete tillsammans med olika delar av innovationsstödssystemet.

I dag är företaget en strålande förebild inom innovation och hållbarhet, med en stark tillväxt. Företaget har framgångsrikt hittat sin nischmarknad: att erbjuda effektiva lösningar för att rena industrivatten. Därigenom skapar företaget arbetstillfällen och bidrar med innovation som drivkraft till en hållbarare framtid. Innovationspriset 2023 går till Jonatan Persson, vd och grundare av Helios Innovation.

5. Årets tillväxtföretag

 ErgoSafe – Fredrik Johansson & Henrik Sturesson

Priset för årets tillväxtföretag går till ett företag som har gjort en uppskjutande resa. Ett företag som lagt stort fokus på att förvalta innovation och svensk kvalitét. Produktionen finns här i Halmstad och på lång sikt, vill man bli en av Halmstads största arbetsplatser.

I svåra tider väljer man att satsa och hitta nya vägar fram och nu tar man sikte på Europa. Företaget väljer alltid alternativet som är bra för miljön i stället för att välja det som har bäst pris. Företaget kompromissar aldrig på säkerhet, vilket genomsyrar hela verksamheten och stämmer såväl för kund som för personal. 

Genom att skynda långsamt, medvetna val och en brinnande passion för utveckling blir företaget det glasklara valet,  Priset för årets tillväxtföretag går till Ergosafe!

6. Årets styrelse

GN Transport – Per-Olof “Pelle” Nilsson

Halmstads och Sveriges välstånd är beroende av framgångsrika och konkurrenskraftiga företag. Styrelsens roll i företagen har kommit att bli alltmer betydelsefull för att skapa hållbara och växande företag.

Ägaren till företaget som idag tilldelas utmärkelsen får den för att man visat att man genom tidigt tillsättande av extern styrelsekompetens snabbt kunnat skapa och utveckla ett litet lokalt företag till en internationell aktör med stor trovärdighet, och med en snart fyrtioårig tradition, inte bara behållit ledarskapet i sin nisch utan fortsatt växa och utveckla företaget på ett ur alla avseenden hållbart sätt, där man inte bara garanterar snabba, säkra och serviceinriktade transporter med hållbarhet i fokus, utan även för att hela företaget med dess goda ägarstyrning har blivit att utgöra en stor del av det som skapar ett starkare och sundare näringsliv i Halmstad, Sverige och hela vägen ut i Europa. 

Vinnare av utmärkelsen Årets Styrelse 2023 är: Pelle Nilsson och GN Transport.

7. Årets kompetenspris

Nitator – Hampus Petersson, Nicklas Sandqvist, Lena Mozelius & Safet Uzeirovic

Årets kompetensföretag 2023 har tydligt visat att fokus på personal, verksamhetsutveckling och engagemang i samhället lönar sig. Att tänka utanför boxen och att våga, ger en företagskultur som andas mod och framåtanda. Kompetens och lärande är centralt hos den värdiga vinnaren Nitator.

8. Årets företagare

365ID – Johan Hagelin

Som Halmstads egen Tom Cruise har årets företagare i Halmstad banbrytande insatser inom identitets- och åtkomsthantering, enastående entreprenörskap och visionära löst sitt eget Mission Impossible. Hans passion och ledarskap har inte bara gjort företaget till en branschledande aktör, utan också bidragit till fler avancerade jobb i Halmstad, samt säkrare affärer för sina kunder över hela världen. Det är med spänning vi väntar på nästa uppdrag för årets företagare i Halmstad, Johan Hagelin och hans företag, 365ID.

9. Årets unga företagare

SPA HalmstadElin Holmén

När man tänker på Halmstad, tänker man kanske först på havet, golfbanorna eller kanske solnedgångarna. Men nu finns det en ny pärla i staden som glänser lite extra. Från spraytan till tatueringsborttagning, den här företagaren har verkligen täckt allt och lite till. Med en imponerande bredd av tjänster, kombinerat med en ekonomi som är starkare än en vältränad rygg efter en massage, har detta företag satt en ny standard. Och vem står bakom allt detta? Ingen annan än den strålande Elin Holmén från SPA Halmstad, Årets unga företagare i Halmstad!

10. Årets miljöpris

AJ Produkter – David Bray & Alicia Björklund

För att kunna göra mer fokuserade handlingsplaner och sätta tydliga mål gällande hållbarhet, behöver man veta hur mycket man släpper ut och var i värdekedjan de största utsläppen finns. Sedan 2022 arbetar detta företag med att klimaträkna enligt GHG-protokollet (Green House Gas Protokoll) där de genomlyser alla utsläpp kopplade till verksamheten. Baserat på detta arbetar de med aktiviteter som bl.a. livscykelanalyser på sina produkter för att kunna identifiera var de största utsläppen finns och vilka förbättringsområden man bör fokusera på, minskade utsläpp gällande transporter och en proaktiv inställning till testning av kemiska ämnen i produkter.

Företaget har även gjort en insats för en mer ansvarsfull avfallshantering, där man exempelvis kan mäta mängden återvinningsbart material och fokusera på att minska den totala avfallsmängden som bidrar till att klättra uppåt i avfallstrappan samt utökat sorteringen på den befintliga miljöstationen. Ett stort fokus har också varit på cirkulära lösningar genom att designa produkter för en lång livslängd med mer hållbart material och utöka reservdelssortimentet för att inte behöva ersätta med en helt ny produkt.

På flera plan har detta företag tagit ett större grepp om sin miljöpåverkan genom att presenterat tuffa och tydliga mål, som man följt upp och efterlevt, vilket har resulterat i en positiv påverkan på klimatet. Därför går Årets Miljöpris till… AJ Produkter!

11. Halmstad Global Award

Range Servant Group – Elvis Knez, Andreas Boquist & Andreas Ågren Anderson

Med hög kvalitet och en bibehållen grundidé, har Range Servant under 40 år konstant utvecklat och förfinat svingen, till att nu vara en världsledande leverantör inom sin nisch. Verksamheter i flera länder och siktet inställt på den globala marknaden, och rötterna fast förankrade i Halmstad, tar man nu flera steg för att befästa positionen och göra plats för ytterligare expansion och tillväxt.

12. Årets besöksnäringsföretag

Halmstad Golfarena – Lina Siljegård & Martin Siljegård

2011 öppnade en unik multianläggning i Halmstad som har fått både nationell och internationell uppmärksamhet. Den attraherar en bred målgrupp trots sin tydliga nisch. På området finns gym, bistro, möteslokaler, café, hälsocenter och olika boenden.

Denna mötesplats främjar en hälsosam livsstil där hållbarhet är en hjärtesak. Den ekonomiska hållbarheten synliggörs genom samarbete med lokala företag. Den ekologiska hållbarheten speglas i deras solcellspark, effektiv resursanvändning, vattenhantering och energieffektiva byggnader.

Anläggningen har över 2000 medlemmar. Läger- och konferensverksamheten är stor. Deras säsong sträcker sig över hela året och sysselsätter 15 personer på heltid. Under sommaren mer än fördubblas antalet medarbetare.

4 miljoner bollar slås ut från rangen under ett år. Det gör anläggningen till en av Sveriges största ranger. Genom samarbeten med Riksidrottsuniversitetet Högskolan i Halmstad och olika sportorganisationer, har de skapat en anläggning där både elitgolfare och motionärer trivs, sida vid sida.

Halmstad Golfarena är ett lysande exempel på ett framgångsrikt besöksnäringsföretag.

13. Årets ekonomipris

National Halmstad – Johan Rössel, Claes Rössel, Åsa Svensson, Daniel Cervin &
Cecilia Rössel

Årets Ekonomipris 2023 tilldelas ett helhjärtat familjeföretag som är byggt på en stadig finansiell grund. De har överlevt och växt i en konkurrenskraftig bransch genom högkvalitativ produktion, tydliga strategier och kontinuerlig innovation, vilket gör att de är en alldeles unik spelare på marknaden.

Trots sin verksamhet inom en fossilberoende bransch har företaget gjort betydande framsteg för att inte enbart reducera sitt eget klimatavtryck, utan arbetar även för att hitta sätt att minska klimatavtrycket för hela sin bransch.

De inspirerar till positiv förändring och ligger i framkant i sitt hållbarhetsarbete.

Grattis till National Halmstad, välförtjänt vinnare av årets Ekonomipris!

%d