ÅrFöretagBildMotivering
2023National Halmstad – Johan Rössel, Claes Rössel, Åsa Svensson, Daniel Cervin &
Cecilia RösselÅrets Ekonomipris 2023 tilldelas ett helhjärtat familjeföretag som är byggt på en stadig finansiell grund. De har överlevt och växt i en konkurrenskraftig bransch genom högkvalitativ produktion, tydliga strategier och kontinuerlig innovation, vilket gör att de är en alldeles unik spelare på marknaden.
Trots sin verksamhet inom en fossilberoende bransch har företaget gjort betydande framsteg för att inte enbart reducera sitt eget klimatavtryck, utan arbetar även för att hitta sätt att minska klimatavtrycket för hela sin bransch.
De inspirerar till positiv förändring och ligger i framkant i sitt hållbarhetsarbete.
Grattis till National Halmstad, välförtjänt vinnare av årets Ekonomipris!
2022AJ Produkter – Enoch Johansson
Årets ekonomipris år 2022 går till ett familjeföretag som bidragit till en bättre arbetsmiljö för medarbetare och kunder i mer än 45 års tid.  
Genom värdeord som smarta, kunniga och lyhörda har företagets ledning skapat en integrerande och öppen företagskultur som över tid utvecklats till ett miljardbolag med närvaro i 20 länder.  
Lönsam tillväxt kombineras med målinriktat hållbarhetsarbete för att minska energianvändning, utsläpp och avfall, vilket bidrar till företagets utveckling av miljösäkra produkter med hög kvalitet.
2021Rowico

Årets ekonomipris 2021 går till ett familjeföretag som förknippas med namn som Shelton, Prescott, Allison och Bolton.
Med en stark företagskultur som präglas av mod, envishet och detaljkänslighet, och med en beslutsamhet att hålla fast i sina grundvärderingar, har företaget vuxit i 50 år i en bransch som kräver ständig förnyelse av sortimentet.
Med en klar ambition att hålla koldioxidavtrycket så lågt som möjligt lyckas man skapa produkter som präglas av företagets DNA, med design i Halmstad, och som kan användas och älskas i generationer framåt.
Detta görs med mycket god tillväxt och lönsamhet, under ledning av tredje generationens företagare.
Ett stort grattis till en fantastisk värdig vinnare av årets ekonomipris – Rowico Aktiebolag.

%d