Näringslivsgalan är över för den här gången. En härlig och fartfylld kväll med mycket glädje.

Stort GRATTIS till alla vinnare!

Årets pristagare

ÅRETS UNGA ENTREPRENÖRER

NG Media

Årets unga entreprenör är en modig person. Som en sann entreprenör har hen vågat satsa och tro på sig själv redan under sitt år som UF-företagare då hen sa upp sig från sitt extrajobb för att satsa helhjärtat på sin UF-idé. Från att i starten arbeta med tre företagskunder och att fått lite extra coachning av High5, har tre företag idag blivit hela 40 kunder på endast något år! Att börja smått och drömma stort har visat sig vara en framgångsfaktor. Detta är bara starten på din entreprenörskapsresa.

ÅRETS NYFÖRETAGARE

Kust of Sweden

ÅRETS ACCELERATORFÖRETAG

Almén Cosmetics

Almén Cosmetic Group AB grundandes 2007 i Halmstad och sedan starten har målet alltid varit att hålla högsta kvalitet med naturliga och hållbara produkter.Genom framgångsrika samarbeten med ledande aktörer inom branschen i Sverige har Almén Cosmetic skapat sig en stark position inom kosmetik och hygienprodukter.

I Connects process har bolaget tydligt visat att de har identifierat målbilden, sållat bort sämre business och fått ett nyttigt helhetsperspektiv, eller som Johan Almén själv säger – fått mer energi helt enkelt!

ÅRETS INNOVATIONSPRIS

OnDeMove

Årets innovationspris går till ett företag som arbetar med ett hjälpmedel för alla dem som behöver hjälp att höra lite bättre. En ganska stor andel av befolkningen lever med någon form av hörselnedsättning, och de flesta av oss har nog upplevt hur besvärligt det kan vara när man inte hör. Vår pristagare arbetar aktivt med att göra behovet av hörhjälpmedel mindre stigmatiserat genom en smart produkt som är formgiven på ett attraktivt sätt, så att det ska kännas enklare för oss alla att kunna få hörselförstärkning när det behövs. Hjälpmedlet har helt enkelt blivit en ”smart pryl”.

Innovatören bakom företaget har också utmärkt sig genom osjälviskhet och hjälpsamhet, och har på det viset varit till hjälp och stöd för såväl andra företag och entreprenörer som studenter vid Högskolan i Halmstad.

ÅRETS TILLVÄXTFÖRETAG

Isovox

Genom innovation, målmedvetenhet och lyhördhet för sina kunders behov, har årets vinnare skapat eftertraktade produkter till en målgrupp som är medvetna och ställer extremt höga krav.

Vinnaren är ett unikt ungt företag som, utan att höras för mycket, uppvisar en imponerande utveckling, med en tydlig vision om den framtida tillväxten.

Med ett starkt ledarskap, och hållbarhetstänk som genomsyrar både produkterna och företagskulturen har företaget blivit en attraktiv arbetsplats i Halmstad.

ÅRETS STYRELSE

Rowico

Mikael Hammargren initierade 2018 Rowicos första strukturerade styrelse, vilket lett till att man på mycket kort tid styrt företaget såväl igenom en stor strukturförändring som en generationsväxling i den operativa ledningen. Man har tagit företaget från att vara en traditionell grossist till att bli ett modernt designföretag med eget varumärke. Samtidigt har man integrerat traditionellt återförsäljarnät med digital handel med hela Europa som marknad. Allt med ökad omsättning och förbättrat resultat som följd.

Ägaren utgör ett gott exempel på hur man genom kvalitativt styrelsearbete och tillsättande av extern styrelsekompetens på kort tid och med stor lönsamhet kan förekomma marknadskrafterna i en annars konservativ bransch.

ÅRETS KOMPETENSFÖRETAG

Pettersons Miljöåkeri

Årets kompetensföretag 2021 är ett familjeföretag som jobbar målmedvetet med sin personal och deras lärande. De skapar goda förutsättningar för engagemang för att vara en framgångsrik och attraktiv arbetsplats. Tillsammans driver de ett långsiktigt och ansvarstagande arbete i en bransch där hållbarhet är ett nyckelord. De tillämpar ett systematiskt arbete för att lönsamhet, samhällsansvar och miljöhänsyn ska mötas i symbios.

I en enormt stor bransch, har årets vinnare funnit sin nisch och framgångsrikt skapat ett starkt varumärke globalt som bidrar till att sätta Halmstad på kartan.

ÅRETS MILJÖPRIS

Hafi

HALMSTAD GLOBAL AWARD

Aim’n Apparel

En unikt förpackad idé har genom hårt arbete och ett tydligt fokus på kort tid gett tillväxt i rekordnivåer.

Snygga och funktionella plagg av kvinnor, för kvinnor – och med ett verkligt hållbarhetstänk.

Med siktet inställt på den globala marknaden redan från start och rötterna fast förankrade i Halmstad, ser framtiden ljus ut för ett driftigt team som satsar vidare ut på världsmarknaden.

ÅRETS BESÖKSNÄRINGSFÖRETAG

KiteKalle

“Sedan starten 2009 har företaget expanderat från Halmstad till hela Halland, och lite till. Idag har företaget 48 anställda. Vi pratar SUP, kitesurf, vågsurf, wingfoil och skimboard. Inte nog med det, han såg tidigt Kattegattledens möjligheter – uthyrningen av cyklar och fatbikes tog fart.

Den innovativa och kreativa produktportföljen bär både den egna verksamheten och lyfter kollegor inom besöksnäringen. Samarbeten ger guidade turer som innehåller allt från yoga, mat och dryck till konst.
Trots motgångar som inbrott, brand och pandemi har denna ödmjuka entreprenör alltid hittat nya vägar framåt. Han har verkligen satt rull på Halmstad och Halland, både till lands och till havs. Nu kan han surfa på en våg av uppskattning från oss alla.”

ÅRETS EKONOMIPRIS

Rowico

Årets ekonomipris 2021 går till ett familjeföretag som förknippas med namn som Shelton, Prescott, Allison och Bolton.

Med en stark företagskultur som präglas av mod, envishet och detaljkänslighet, och med en beslutsamhet att hålla fast i sina grundvärderingar, har företaget vuxit i 50 år i en bransch som kräver ständig förnyelse av sortimentet.

Med en klar ambition att hålla koldioxidavtrycket så lågt som möjligt lyckas man skapa produkter som präglas av företagets DNA, med design i Halmstad, och som kan användas och älskas i generationer framåt.

Detta görs med mycket god tillväxt och lönsamhet, under ledning av tredje generationens företagare.

Ett stort grattis till en fantastisk värdig vinnare av årets ekonomipris – Rowico Aktiebolag.


Gala & Mingel

%d bloggare gillar detta: